8 Temmuz 2011

Tünelden Sonra / Plug - Out

Mecburi Çıkış...

Due to the enhancement eforts on theme in the abstractive graphic arts,  line of sight a bit mutates. Hope you enjoyed.

Abstract grafiğin vurguyu ön plana çıkarma gayretinden dolayı Dünyanın düzeni biraz değişiyor. Keyif aldığınızı umarım.

Büyük bir tünele veya köprüye girmeden önce “köprüden önceki son çıkış” veya “tünelden önceki son çıkış” diye ikaz tabelaları vardır. Bu ikazları dikkate almazsanız, direk tünele girerseniz. Tüneli veya köprüyü geçtikten sonra, “keşke bir kez daha düşünseydim” demenin de bir anlamı kalmaz. Onun için, tünele girmeden önce son bir kez daha düşünmek ve sağlıklı karar vermek zorundayız.




After The Tunnel
Last Out 
Tunnel warning signal always signs the last out before the tunnel. Actualy it is for your last decision. Are you ready to go in there untill the end or not...

HANGİ TÜNELLE NEREYE GİDİLECEK?
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde Fulya-Levazım arasındaki tünel yolunun ihalesini yaptı. Söz konusu tünel, Dolmabahçe-Fulya, Fulya-Levazım, Levazım-Akatlar’ın yer altından birbirine bağlayacak. Dolmabahçe’den başlayan ve Fulya-Yıldız’ın altından geçen 5 kilometrelik tünel, Ortaköy’e bağlanarak sahil yolunun alternatifi olacak.

Fulya-Levazım, Ihlamur-Levazım ve Levazım-Akatlar tünellerinin çıkış noktası ise Ortaköy Vadisi olarak belirlendi. 160 bin metrekarelik bu alana 6 tünel çıkışı ve tünelleri birbirine bağlayacak üç kavşak inşa edilecek.

Bebek-İstinye arası için de yaklaşık 4.5 kilometrelik tünel yapılacak. Tophane-Şişhane arasına açılacak 1 kilometrelik tünelle ise Salıpazarı, Karaköy ve Perşembe pazarı güzergâhındaki trafiğin rahatlatılması planlanıyor.

Fotoğraf ve manipülasyon yazara aittir. 

1 Temmuz 2011

Endonezya-Indonesia


Halk Oyunları Ekibi

Indonesia Traditional Folklore Team  in Istanbul.
4th.  International Folkloric Games Competetion.
Istanbul-Turkiye

4. Uluslararası Halk Dansları Yarışması Katılımcılarından

28 Haziran- 04 Temmuz 2011 Istanbul-Şişli
12.Uluslararası Şişli Kültür ve Sanat Festivali Etkinliği Çerçevesinde Grand Cevahir Oditoryum Salonunda

 
Endonezya (İndonezya), resmi adı Endonezya Cumhuriyeti olan Güneydoğu Asya ve Okyanusya'da yer alan bir ülkedir. Endonezya 17.508 adadan oluşur. 240 milyon civarında nüfusuyla dünyanın en kalabalık dördüncü ülkesi ve aynı zamanda en kalabalık müslüman ülkesidir. Endonezya halk tarafından seçilmiş meclisi ve devlet başkanı ile bir cumhuriyet devletidir. Ülkenin başkenti Cava adasındaki Jakarta şehridir.

Nüfûsun büyük bir kısmını meydana getiren Malaysialardan başka Papular, Bataklar, Alaslar, Kabauslar, Gojolar, Araplar, Çinliler ve Hindular da etnik grupları teşkil eder. 

Hangi topluluktan olursa olsun buradaki insanların ortak noktası dost canlılıklarıdır. Ülkeye geldiğiniz andan itibaren , ta ki ayrılana kadar oldukça meraklı olan Endonezya halkının ilgi odağısınızdır ve sürekli olarak çeşitli sorularla karşılaşacaksınız. 


Indonesia's approximately 240.3 million people make it the world's fourth-most populous nation. The island of Java, roughly the size of New York State, is the most populous island in the world (124 million, 2005 est.) and one of the most densely muslim populated areas in the world. Indonesia includes numerous related but distinct cultural and linguistic groups, many of which are ethnically Malay. Since independence, Bahasa Indonesia (the national language, a form of Malay) has spread throughout the archipelago and has become the language of most written communication, education, government, business, and media. Local languages are still important in many areas, however. English is the most widely spoken foreign language. Education is compulsory for children through grade 9. In primary school, 94% of eligible children are enrolled whereas 57% of eligible children are enrolled in secondary school.



Fotoğraf yazara aittir.