25 Mart 2012

Beijing to London



Güncel - 24 Mart 2012 17:15

Çinli Guanming Chen, olimpiyat ruhunu aşılamak ve dünya barışına katkı sağlamak için dünya turuna çıktı.







40 gün önce ülkesinden ayrılan Chen, bisikletiyle Taksim’e geldi. Vatandaşlar Chen’e büyük ilgi gösterdi.

Ülkesinde çiftçilik yapan Çinli Guanming Chen(57), bisikleti ile dünya turuna çıktı. Amacını, ‘Olimpiyat ruhunu insanlara aşılamak ve dünya barışına katkı sağlamak’ olarak anlatan Chen, 2001 yılından beri yollarda olduğunu söyledi. 140 bin kilometre yol kat eden Chen’in duraklarından biri de Taksim Meydanı oldu. Taksim Meydanı’na bisikleti ile gelen Çinli seyyaha vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Chen ile birlikte fotoğraf çektirmek isteyen vatandaşlar sıraya geçti.


Bisikletle dünya turuna çıktığı için ailesinin kendisine tepki gösterdiğini anlatan Chen, “Ailem beni anlamıyor. Senin ne işin var diyorlar? İhtiyarsın diyorlar. Sana ne elin barışından diyorlar.” şeklinde konuştu.


Chen, Türkiye’den sonra Yunanistan’a gideceğini ve burada da 20 gün kaldıktan sonra, Londra’da düzenlenecek olimpiyatlar için İngiltere'ye hareket edeceğini ifade etti.


Muhabirin notu: Fotoğraftaki pisiklet Çinden buraya kazasız belasız geliyor, biz memlekette en modern araçlarla Allaha emanet gidiyoruz... Var bi sakatlık..




Fotoğraf yazara aittir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder